دسته : شبکه های کامپیوتری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 3922 KB
تعداد صفحات : 107
بازدیدها : 756
برچسبها : شبکه GSM ساختار شبکه شبکه های کامپیوتری
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلساختار شبکه GSM
چکیده
بخشهایی از متن پایان نامه
GSM یک اختصار پذیرفته شده برای استاندارد سیستم بین المللی ارتباطات همراه محسوب می شود که در اصل از عبارتی فرانسوی گرفته شده است وو همانند PALM و Mobiletex GPRS، HICAP از محبوبترین و رایجترین استانداردهای تلفن همراه در سراسر دنیا به شمار می رود.این استاندارد در حال حاضر توسط بیش از 2 میلیارد نفر در 212 کشور استفاده می شود که در نوع خود یک رقم باورنکردنی است و باعث می شود تا کاربران با استفاده از قابلیت Roaming یا امکان حضور همزمان در دو نقطهٔ متفاوت ارتباطی، بتوانند از گوشی همراه خود در هر شهر و کشوری استفاده کنند. از دیدگاه اکثر مصرف کنندگان و کاربران، مزیت اصلی و عمده GSM در افزایش کیفیت برقراری تماسهای تلفنی و همچنین کاهش نرخ مکالمات و نیز سرویسهای جانبی مثل پیام کوتاه یا SMS است.همچنین از دید اپراتورهای شبکه، مزیت و برتری این استاندارد، امکان به کارگیری لوازم و تجهیزات جانبی گوشیهای همراه با مارکهای مختلف در یک مجموعه است چرا که طراحی باز این استاندارد به عملکرد چندوجهی ارتباطی کاربر کمک می کند.مشترک بوسیله گوشی (MS)قادر است مکالمه و سرویسهای دیتا را انجام دهد ME به وسیله IMEI شناسایی می شود. و کد IMSI برای SIM جهت شناسایی مشترک بکار می رود.این قسمت وظیفه رادیویی سیستم را بعهده داشته است و ارتباط رادیویی MSها را کنترل می کند BSS از دو قسمت BTS و BSC تشکیل شده است و اینترفیس Abis را بین BTS و BSC و همچنین اینترفیس A را بین MSC و BSC بکار می گیرد.
کلید واژه ها: BSS , BSC, BTS, GSM, MS, IMSI, SIM, IMEI, ME, MSC
شبکه GSM یک سیستم ارتباطی سلولی دیجیتال است که با ایده سلولی کردن منطقه جغرافیایی و استفاده مجدد از فرکانس و پوشش دادن منطقه جغرافیایی بوسیله سلولها شروع بکارکرد. شبکه سلولی سیار را بعلت اینکه مشترکین تلفن های متحرک معمولا در خشکی از آن استفاده می کنند شبکه عمومی زمینی سیار (PLMN) می نامند.
تکنیک استفاده مجدد از فرکانس با در نظر گرفتن کمترین تداخل فرکانسی در GSM بعلت کمبود فرکانس و پهنای باند بکار گرفته می شود. معماری شبکه GSM در شکل (1-1) آمده است.
شبکه GSM به 4 قسمت اصلی تقسیم می شود که عبارتند از:
# MS واحد سیار
# BSS زیرسیستم ایستگاه ثابت
# NSS زیرسیستم سوئیچینگ و شبکه
# OSS زیر سیستم نگهداری و پشتیبانی
اینترفیسهای بین قسمتهای مختلف شبکه GSM عبارتند از:
# اینترفیس A بینMSC و BSC
# اینترفیس Abis بینBSC و BTS
# اینترفیس Air یا Umبین MS و BTS
MS (واحد سیار)
MS شامل دو قسمت اصلی است.
- ترمینال موبایل (ME)
- سیم کارت یا ماژول شناسایی مشترک (SIM)
مشترک بوسیله گوشی(MS) قادر است مکالمه و سرویسهای دیتا را انجام دهد.ME بوسیله IMEI شناسایی می شود و کد IMSI برای SIM جهت شناسایی مشترک بکار می رود.
...
GSM در 3 باند 900،1800،1900 بکار گرفته می شود بطوریکه رنج فرکانسی هر یک از آنها در جدول (1-1) آمده است مسیر downlink: مسیر سیگنالینگ از طرف BTS به سمت MS می باشد.
مسیر uplink: مسیر سیگنالینگ از طرف MS به سمت BTS می باشد.
کلیه شبکه های مخابراتی بمنظور سرویس دهی تماسهای ورودی، نیاز به ساختار مشخصی دارند و علت این امر تغییر پذیری و جابجایی مکانی مشترکین در شبکه موبایل می باشد.
ساختار جغرافیایی در شکل (5-1) آمده است.
سلول کوچکترین محدوده پوششی در شبکه موبایل می باشد و بوسله پوشش رادیویی یک سکتور BTS مشخص می شود و روش تقسیم سلولی و تعیین شعاع سلولها بستگی به شرایط جغرافیایی منطقه تحت پوشش و در نظر گرفتن ساختمان ها و موانع مصنوعی ، قدرت فرستنده، بهره آنتن و نوع آن و حساسیت گیرنده دارد و معمولا برای پوشش رادیویی هر سلول از آنتنهای سکتورایز استفاده می کنند. شبکه سلولی در شکل (6-1) آمده است.
ناحیه ای از شبکه می باشد که دارای چندین سلول بوده و این سلولها می توانند متعلق به یک یا چند BSC باشند. هر MSC/VLR حاوی یک یا چند LA می باشد. در واقع یک LA قسمتی از ناحیه سرویس دهی است که MS بدون احتیاج به گزارش موقعیت خویش (location updating) می تواند در آن منطقه جابجا شود. هنگام فراخوانی مشترک سیگنال مربوطه در کل LA مربوط به MS، از طریق BTS ها پخش می شود.
ناحیه ای از شبکه که توسط یک مرکز سوئیچ سیار پوشش داده می شود و اطلاعات مربوط به این مشترکین در یک VLR که معمولا متصل به MSC است ذخیره می گردد.
ناحیه ای از شبکه که توسط چندین مرکز سوئیچ سیار (MSC) تحت سرویس می باشد و به هر اپراتور میتواند یک شبکه PLMN اختصاص می دهند.
فهرست سرفصل مطالب پایان نامه
فصل اول : مقدمه ای بر ساختار شبکه GSM (Global System Mobile)
فصل دوم : تعریف بهینه سازی و الگوریتم فرآیند بهینه سازی
فصل سوم : پارامترهای GSM در مد Idle و Dedicated
فصل چهارم : معرفی ویژگیهای GSM و بکارگیری آنها در جهت بهینه سازی
فصل پنجم : مدیریت عملکرد شبکه و شاخص های شبکه
فصل ششم : مشخصات شبکه، تعریف و شناسایی مشکلات شبکه
فصل هفتم : الگوریتم بهینه سازی و ارائه راه حل برای بهینه کردن شاخص ها
فصل هشتم : نتایج بکارگیری الگوریتم بهینه سازی و نرم افزار طراحی شده
منابع
فهرست تصاویر
فهرست جداول
خرید و دانلود آنی فایل