دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 16 KB
تعداد صفحات : 22
بازدیدها : 251
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمقاله بررسی مواردی از دیدگاه های اخلاقی و تربیتی از دیدگاه سعدی
فهرست:
نگاهی بر سعدی
سعدی وباب تربیت
آشنایی با دیدگاه سعدی در ارتباط با تعلیم و تربیت
ولایت
عشق
تأثیر ارتباط و همنشینی با دیگران در انسانها
تمایز و اختلاف ذاتی افراد بشر با یكدیگر و نقش آن در تعلیم و تربیت
مقایسة دیدگاه مولانا با سعدی در زمینة تعلیم و تربیت
===========================
درباره سعدی چه میتوان گفت؟ شاعری بزرگ در عرصه اجمال و راز یا نویسندهای نوآور و خلاق! مردی فرهیخته و فرهنگمند كه سودای معرفتش از كویی به كویی و از شهری به شهری میكشاند و درد دوری و اشتیاق دیدار غزلخوانش میكند! و یا سیاحی كه آرزومند دیدار آثار بدیع جهان است و طبعی خوش و روحی سركش دارد!... باری... سعدی نیز زندگی را در سایه نام دوست محو كرده است...
سعدی تخلص و شهرت «ابوعبدالله مشرف به مصلح» یا «مشرف الدین بن مصلح الدین»، مشهور به «شیخ سعدی» یا «شیخ شیراز» و یا «شیخ» و همچنین معروف به «افصح المتكلمین» است.
درباره نام و نام پدر شاعر و همچنین تاریخ تولد سعدی اختلاف بسیار است. سال تولد او را از 571 تا 606 هجری قمری احتمال دادهاند و درباره تاریخ درگذشتش هم سالهای 690 تا 695 را نوشتهاند.
سعدی در شیراز پای به دایره هستی نهاد. هنوز كودكی بیش نبود كه پدرش درگذشت. آن چه مسلم است این كه اغلب افراد خانواده وی اهل علم و دین و دانش بودند. سعدی پس از تحصیل مقدمات علوم از شیراز به بغداد رفت و در مدرسه نظامیه به تكمیل دانش خود پرداخت.
از محضر ابوالفرج بن الجوزی و همچنین شهاب الدین عمر سهروردی استفادهها سپس به حجاز و شام رفت و زیارت حج به جا آورد. در شهر شام به وعظ و سیاحت و عبادت پرداخت. در روزگار سلطنت اتابك ابوبكر بن سعد به شیراز بازگشت و در همین ایام دو اثر جاودان بوستان و گلستان را آفرید و به نام «اتابك» و پسرش سعد بن ابوبكر كرد.
پس از زوال حكومت سلغریان، سعدی بار دیگر از شیراز خارج شد و به بغداد و حجاز رفت. در بازگشت به شیراز، با آن كه مورد احترام و تكریم بزرگان فارس بود، بنابر مشهور عزلت گزید و در زاویهای به خلوت و ریاضت مشغول شد.
آثار سعدی بسیارند و اغلب در مجموعهای كه كلیات دیوان سعدی نامیده میشود؛ به چاپ رسیده است. بوستان، گلستان و دیوان غزلیات و قصاید از معروفترین آنها به شمار میروند.
...
آشنایی با دیدگاه سعدی در ارتباط با تعلیم و تربیت
دیدگاه عقل مدارانه متأثر ازعقیده ماتریدی سعدی او را بر آن داشته است تا همانند غواصی ماهر با غوطه ور شدن در دریای عقل و خرد ، آنرا پیوسته مورد تمجید و تحسین قرار دهد و جریان اندیشه های اخلاقی و تربیتی و كلامی خود را بر این مدار به حركت درآورد.بدین گونه است كه بطور مثال حكمت الهی را اینگونه تفسیر می كند كه برای انسان حد معینی از آزادی را اثبات كند، بدون آنكه موجب نفی و انكار مشیّت خداوند شود.
سعدی بر اساس اندیشه های اعتقادی مذهب اشعری خود معتقد است كه خداوند هر كاری كه می كند عین عدل و صواب است « هر چه آن خسرو كند شیرین بود » . »وَ لا یُسئل عمَّا یَفعَل» . اگر همه ى اولیاء و انبیا ء را عذاب كند و یا همه ى گناهكاران را بی جهت عزیز سازد و در بهشت وارد كند،كسی را یارای چون و چرا نیست . گر جمله را عذاب كنی ور عطا دهی كس را مجال آن نه كه آن چون و این چرا؟ عدل است اگر عقوبت ما بیگنه كنی لطف است اگر كشی قلم عفو بر خطا تسبیح موجودات: جهان آفرینش به منزله ى دفتر معرفتی است كه همواره به روی صاحبدلان گشوده است . در و دیوار هستی مظهر تجلی حق است ،كوه و دریا و در و دشت با زبان بی زبانی سالكان طریقت كوی حق را به سوی معرفت حق تعالی فرا می خوانند.
...
خرید و دانلود آنی فایل